7e oktober 2008

varför är det alltid så att när man väl har en ledig dag så faller man in i sina gamla rutiner och sitter upp hela natten och sover bort halva dagen? inte för att jag har något att göra idag direkt, men iaf. vore ju bra om man kunde komma i säng i en bra tid ikväll när jag ska upp halv 7 imorgon.

det blir avesta i helgen. efter det som hände i söndags så åker jag hem till min lilla familj. mamma ville att jag skulle komma hem, så klart jag gör det då. <3

Kommentarer
kotten säger:

och jag som inte har jobbat på... kanske... 3 månader ska upp imorgon 04:45.. i feel u.

2008-10-07 | 13:57:53
Bloggadress: http://kottenn.blogg.se/
Laura säger:

Aha, så det är Dilmer du ska plugga på då antagligen. :) Jag har själv funderat på att ta kurser där, men tyvärr så tillåter inte min ekonomi det, för att uttrycka det på ett fint sätt. :) De har en egen hemsida också, kanske du vill titta på den? http://www1.dilmer.com/Jag TROR i alla fall att det är de som samarbetar med SI språkresor.. :) Hur fixar ni med lägenhet här i Istanbul?Kram!

2008-10-07 | 23:29:37
Bloggadress: http://papatya.blogg.se/
Laura säger:

Det är nog Dilmer. Dilmers kursers är på 4 eller 8 veckor, om det är 8 veckor så har man lite kortare dagar än på 4 veckor, och man pluggar inte lika "intensivt". Men det är alltså EN och samma kurs. :) Och eftersom du ska plugga 16 veckor så antar jag att det är Turkiska 1, 2, 3 och 4 som du kommer att plugga, dvs en kurs per månad. :) Känner en till tjej som också har pluggat på Dilmer och för henne var det så.Jag kan kolla runt lite på bostadsannonser! Ni vill ha möblerat va? (Dum fråga..) Har ni några önskemål på VAR i Istanbul ni vill bo?Kram!

2008-10-08 | 13:46:13
Bloggadress: http://papatya.blogg.se/
Anna säger:

hej hej!

såg via lauras blogg att du ska plugga på dilmer efter jul! jag var där förra hösten och pluggade 4 månader! trivdes super bra! skolan är bra och dom flesta lärarna är super gulliga:-)

om du har några frågor e det bara att höra av dig!Kram Anna

2008-10-08 | 17:42:22
Laura säger:

Har kollat runt lite på några turkiska mäklarsidor, men jag har inte riktigt hittat något. Det blir antagligen ganska dyrt då ni bara ska hyra för några månader, men jag kan ju hålla ögonen och öronen öppna om jag skulle se eller höra något! :)Vi bor i Findikzade i stadsdelen Fatih, ganska nära "gamla Istanbul" och Sultanahmet. Tar ca 10-15 minuter med buss in till Taksim. Vi har en rätt så gammal lägenhet på 60 kvm, två rum och kök samt toalett och badrum, och vi betalar bara 380 YTL per månad, men annars så ligger hyrorna på ungefär 500-600 YTL för en motsvarande lägenhet i samma område, så vi har haft tur! Inne i Taksim så är de oftast ännu högre, men ni är ju flera som ska dela på hyran, så tappa inte hoppet nu! ;) Så kan säkert organisationen ni reser med hjälpa er att fixa lägenhet också!2008-10-11 | 21:37:23
Bloggadress: http://papatya.blogg.se/
Laura säger:

Ja, vi har haft tur med att hitta en lägenhet som är så pass billig. Men ni kan nog räkna med minst 600-700 euro i månaden om ni vill ha en lägenhet kring Taksim.. Äh, jag vet inte. :) Skolan (Dilmer alltså) har säkert också något mäklare som de samarberar med som kanske har några bra erbjudanden för utländska studenter. :)Klart att jag bjuder på kladdkaka någon gång! ;)

2008-10-12 | 00:39:21
Bloggadress: http://papatya.blogg.se/
Laura säger:

Visst kan ni hitta en billigare lägenhet nära Taksim också, men det finns också "sämre" områden på båda sidorna om Istiklalgatan (där Dilmer för övrigt ligger) där jag verkligen INTE rekommenderar er att bo, då det är en massa skumma typer som rör sig där och husena är i fallfärdigt skick.Det löser sig nog på något sätt! ;)

2008-10-12 | 00:41:37
Bloggadress: http://papatya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback