irritationsmoment.

jag tycker inte om katter, hundar, hästar, hamstrar, råttor. inga djur överhuvudtaget. bara sånna som är goda när dom är stekta och ligger på min tallrik, som kycklingar, grisar och kossor. en och en annan fisk går också bra. men annars nej. och jag kan verkligen inte förstå mig på folk som dag ut (och dag in) lägger ut kort på sig själv och sina äckeldjur på facebook och gärna skriver om dom varje gång dom uppdaterar sin status. nej, jag bryr mig verkligen inte någonstans att din katt har den värsta magsjukan du någonsin varit med om bland alla dina katter och nej jag bryr mig inte heller om att din hund fyller 5 månader. ni äcklar mig.


sista januari.

SISTA JANUARI IDAG. cirkus 2 timmar kvar tills det är februari. det är nice. februari är kort, så den kommer gå fort. och nästa vecka får jag svar om skolan. förhoppningsvis så behöver jag inte vänta tills fredag.. jag börjar bli fullständigt skräckslagen.


kärlek.

huvudet rakt på spiken, jag kunde inte sagt det bättre själv. --> Läs här.! <--

all aggro.

igår kom mammas kompis från partiet hit. jag avskyr verkligen när han kommer. jag undviker gärna att vara hemma just när han kommer. och nu ska han stanna tills imorn bitti. thumbs up.! och så kom frida förbi med elliot idag, som är sjuk och oerhört gnällig. så jag har bojkottat och sovit i stort sett hela dagen. försökte iaf, för det var väldigt livat ett tag.

nu ska jag köpa en ben & jerry. hörs.

kiss and make up.

idag tog jag en sväng utanför dörren, gick till banken och följde med mamma och handlade. hittade 3 nya ögonskuggor till mig själv, golden white, thunderstruck (mörkblå med glitter) & dark green (även den med glitter).. riktigt fina. ska testa dom imorgon, idag är jag för trött. måste köpa mig en ny sminkväska också, får knappt igen den längre..

nu ska jag krypa ner i sängen och kika på rockstar. natti. ♥

voop voop.

jag hittade en hundralapp utanför min port. woohoo. nu är jag glad igen. :D

blää.

vårdcentralen ringde upp och berättade att min läkare inte är där idag och har ingen telefontid förrän onsdag?! nice. hon frågade om jag tyckte det var lite långt, och mjo det är det med tanke på att min sjukskrivning går ut på söndag och pillren inte hjälper. så sa hon att hon kunde prata med min läkare på måndag morgon, så kunde hon återkomma då. kul. men det hela slutade med att jag vart inknucklad halv 11 på måndag förmiddag för en läkarundersökning. så nu ska jag ringa min chef and tell him the good news.!

jag som skulle ta mig till sthlm för våffellördag och en massa girltalk. jag har missat hur mycket som helst sen jag åkte hemifrån förra veckan. inte ok.

bitterfitta, huh?

fredag.

jag är trött. men får inte riktigt sova. ringde till vårdcentralen, som ska ringa upp strax efter 1, och be om att få prata med min läkare. det här funkar inte. medicinen har inte hjälpt något alls, och det är b. jävligt b. det bränner i hela bröstkorgen nu så jag skulle kunna gråta.

dom hade ringt från jobbet imorse också. imorgon är det personalmiddag på golden hits. jag har sett fram emot det sen i december. men det blir till att ligga hemma och sova istället. :(

lite all aggro på den här dagen alltså. hade dock fått ett sött sms av jennifer imorse. i love the you. snart ses vi. ♥





....


ny header

har satt dit en ny header och lyckats knepa in en "följ bloggen med bloglovin"-knapp. ibland kan man mer än man tror. :)


homemade movies

jag är helt värdelös att komma ihåg att göra filmer när jag är i alanya. men dom som jag dock har gjort, har jag legat och kikat på nu. jag har skrattat så sjukt mycket att mitt bröst nästan sprängdes. så sjukt kul. här slänger jag upp 3 filmer från the doors. den första filmen är från april - 07 med mig och michelle, den andra är från oktober - 07 med mig, malin, emelie och emma. emelies min är ju klockren när hon får kameran på sig och den tredje är på cissi från i höstas. den är dock åt fel håll.. (en till sak jag är helt värdelös på att komma ihåg att man inte kan ändra vinkel på filmer..) enjoy. ♥


you got mail.

imorse hade jag minsann fått ett mail av en latino/robin hood karl;

hı dıd you know what ım feeelıng about you before?but now ıts so late?so how ıs goıng and where are you now?when wıll you came ın alanya?



HAHAHA. åh nej, är det försent nu? nu vart jag riktigt ledsen. ;)

onsdag.

god morgon. vaknade för en liten stund sen när min doktor ringde, jag ska få ytterligare en medicinkur, kortison. tydligen så ger man det i sprutform när man har ont i ett fäste, men eftersom jag har i alla så var det inget val utan jag fick istället piller. 6 st sånna varje morgon i 5 dagar. sen ska jag även ringa till sjukgymnasten om tid där. greaaaat.

matte-geniet.

ikväll är jag en snäll storasyster och hjälper fabian med matteläxan. mamma fattade inte så mkt, så jag fick hoppa in. jag funderar på att börja plugga matte igen, så jävla kul. jag älskart. tåls att tänkas på iaf.. :)

nu sitter jag här med ett stort glas rabarbergrädd te och ett grönt äpple och facebookar. vad fan gjorde man innan facebook? ;)


Tietzes Syndrom

Definition
Lokalt smärttillstånd i broskskivan i förbindelsen mellan revbenen och bröstbenet.

Orsaker
Oftast okänd. Inte ovanligt efter en virussjukdom. Ibland ses den då patienten har dålig hållning och "trycker ihop" bröstkorgen. Någon gång efter fysisk överbelastning. Ibland våld mot armar eller bröstkorg. Ibland del i en inflammatorisk sjukdom. Patienter som drabbas är ibland i ett psykiskt stress- eller spänningstillstånd.

Symtom
Smärta över i regel ett revben (eller i alla, som jag har sån tur att få) i övergången mellan brosk och ben, framför allt på vänster sida. Ibland utstrålning i vänster arm. Till en början brännande smärta, som successivt klingar av och övergår till en molande karaktär. ”Tryck över bröstet”. Oftast kvinnor som drabbas. Symtomen förvärras av stress och oro, arbete som innebär lyft med armar, statiskt arbete med armarna (datorarbete, bilkörning). Köld förvärrar, värme lindrar.

Så. Där är det. Det finns på papper, sån här är du.! Kan du dansa? Snesträck dance. Ja, tydligen. ;)

Anyway, lunggrejen idag var pain in the ass. Ont gjorde det. Nedsatt utandningsförmåga och volym på lungorna. Inga tecken på astma, utan förmodligen har det med syndromet att göra.


Nu ska jag äta lite mat, sen bara dö i sängen. Jag vill bli frisk nu.



the group

några nya punkter då;

- you start to bring your own glasses to the harbour and ask everybody to fill them up instead of using their glasses. (For free, of course)

- you somehow lost your friend and can ask a stranger if he have seen a little girl with a glass around her neck and he answer directly; Yes, i saw her over there 5 min ago..Hadi.

- you wake up in the morning, SERIOUSLY not knowing if you're dead or alive.

- you steel a cigarette from a turkish guy, that later shows that it wasnt a cigarette, it was infact a joint.

måndag och löning.

löning idag. vilket är väldans skönt. synd att man har några räkningar och en stor skuld, men what to do. iaf, samtal med doktorn idag ledde till sjukskrivning fram till söndag. och ev längre. jag skulle återkomma på måndag. skönt. nu har jag papper och ge till chefen. började kännas lite b att man är sjuk var och varannan vecka sen oktober lix..

jag och malin har startat en grupp på face; you know you have been (drunk) in alanya to much when..

- you start to put "the" infront of words, like welcome to the alanya.

- you say stuff like; make the eat, going to the clup, drink somethink, come to the here, hawe the fun.

- you start eating on the floor and drink to much ayran.

- you find your camera in the refrigerator and a toast in your handbag.

- you find new belongings, like a t-shirt from some of the club's, unpayed bills, unknown cigaretts from russia and peanuts, lemons and different kind of liquids in your partyglasses.

- you jump in a strange car and shouts; AUDITORIUM, SIMDI.! because you just missed the last bus there.

- the barmen's say's that you have to go in to the bar yourself and make your own drink.

- you forget where your hotellroom is, and the receptionst have to follow you and ask your roommate; is this your friend?

- you stand outside james dean and hugging trees.

- you feel comfortable enough to say to people; change shirt, fix your hair, you smell wierd, more vodka etc etc.

- you start to lie 99% of the time. you get as you socialize.!

- you get kicked out/locked out from your hotellroom because of to much boom boom boom.

- you go to picasso at lunchtime and get some breakfast in form of african inn, sex on the beach or moijto.

- you wake up in oba and only have 3 lira left so you have to take the bus all the way to beach nr 14 in your partyclothes and highheels.

- your drinks already stands on your table when you come.

- you reserve your own table.

- you get all aggro on wrong persons.

- you go to the dj and ask for this song; HAAAAAAAYAAAAAAAT!

- you find a big bamseparty in cuba.

- you find worldwar 3 in your kitchen and you dont know what happend.

- you dont react when your driver have a beer in his hand, or he doesnt have anything and you give him a zip from your partyglass.


och fler punkter är på gång. ;)


nu ska jag ringa jobbet, sen sova lite igen. natti.

tröttast ab.

det jag avskyr mest med att vara sjuk, är att jag sover upp till 18 - 20 h per dygn och ändå skulle kunna sova mer. finns inget stopp direkt. vaknade till för ca en halvtimme sen och var faktiskt pigg, men nu börjar jag bli trött igen. inte helt ok.

jag vill åka hem nu. hem till stockholm. men det ska ju alltid ta sån tid med doktorer. ska nog till sjukan en sväng idag också, och få ett intyg. sen tillbaka imorgon för lunggrejen. inte för att jag tror att den kommer visa något spec den heller, men lär väl åka dit iaf.

the update.

ok. var hos doktorn igår. tog massa nya blodprover, ekg och något annat joks. ska tillbaka på tisdag och göra lungkapacitets beräkning också. men iaf, blodproverna var bra. inget fel där. utan det är fortfarande bröstbensinflammation. vanligtvis så har man det i ett fäste på höger eller vänster sida, jag har i alla 5 fästen på både höger och vänster sida. ska man vara sjuk så ska man. hon tyckte det var konstigt att jag bara hade fått medicin i 12 dagar av den förra läkaren, för man behöver äta längre. mycket längre. så nu har jag fått starkare medicin och den ska jag äta 2 gånger om dagen i 50 dagar. och är det inte bra då, så blir det 50 dagar till. kul va? hoppas verkligen att det räcker med 50 dagar, för om 50 dagar är jag i alanya, och då är det rätt svårt att komma tillbaka till avesta sjukhus och prata med läkaren. får köpa något där nere isåfall..

nu ska jag äta tonfisksallad.  



the interview.

innan jag drog på intervjun, så mötte jag upp onur och kayacan vid åhlens. dom är bra roliga dom där pojkarna. dom skulle på kryssning. jag skulle följt med, om det inte var så att båten gick samma tid min intervju började. kayacan var stressad som få när vi satt på donken och dom tröck i sig mat. jag sa åt honom att ta ett chillpill och han gav mig den där "fanny, du är helt störd"-blicken som han brukar ge mig (rätt ofta faktiskt..), och skrattade och sa att han minsann inte behövde några chillpills för han var så chill hela tiden. HAHA. när dom sen skulle gå så tänkte jag vara snäll och ge kayacan ett litet råd;

- Dont drink so much so you will fall overboard.
- I only have one bottle of whiskey.
- Like I said, dont drink so much so you will fall overboard.
- I dont get drunk, only you get drunk. You and Malin.

HAHA cepe.

intervjun då. det var med nervösa steg jag klev in på resebyrån. och fick veta att det var en våning upp så ena tjejen följde med mig. intervjun gick väl bra. vi skrattade en hel del och allt verkar bra. det är dock en sak att sitta och berätta om sig själv, ens tankar och drömmar för en blivande chef och en helt annan att göra det på engelska. så vi får se hur det går. jag skulle få besked senast första veckan i februari. :)

nu är jag iaf hemma hos mamma i avesta. imorgon blir det förmodligen sjukhuset. annars på fredag. det är inte helt ok.

....

People are afraid of themselves, of their own reality; their feelings most of all. People talk about how great love is, but that's bullshit. Love hurts. Feelings are disturbing. People are taught that pain is evil and dangerous. How can they deal with love if they're afraid to feel? Pain is meant to wake us up. People try to hide their pain. But they're wrong. Pain is something to carry, like a radio. You feel your strength in the experience of pain. It's all in how you carry it. That's what matters. Pain is a feeling. Your feelings are a part of you. Your own reality. If you feel ashamed of them, and hide them, you're letting society destroy your reality. You should stand up for your right to feel your pain.


dagen före dagen.

igår på jobbet small det till i bröstet igen. har haft ont lite till och från ett tag nu, men igår vart det värre så jag fick åka hem från jobbet. fick ta taxi hem till och med som jobbet står för. det var gulligt. :) idag är det bättre, men känner mig helt utmattad. skulle kunna sova i 100 år känns det som. inte ok. inte med tanke på att det är intervju imorgon. men det ska nog gå bra. funderar på att åka hem till mamma efter det. så hon får pyssla om mig lite. har inte varit hemma sen jul, så vore mysigt att komma hem en sväng. men vi får se.

jag börjar bli lite småhungrig. kanske man skulle göra sig något att äta? och se på the big bang theory. det programmet är kärlek. ♥

The New Year Movie.


en vecka senare.

idag är det en vecka sen jag åkte hem. EN VECKA SEN? helt sjukt. känns som att jag varit hemma i 100 år. varför går tiden så sakta? gaaah. men på onsdag får man kanske lite bättre nyheter, jag vill verkligen sitta med på planet ner den 27e februari. håll alla fingrar och tår.

svullarkvällen igår. jo, det vart våfflor. det vart godis. det vart ca 20 min av en film. sen var fanny deckad helt i soffan. vaknade lagom bra till slutet. sen somnade jag om igen, så rebos fick sitta och msna vid datorn istället. snäll sambo hon har. ;) haha. men nu har jag ställt fram våra ben & jerry's så det blir lite glass och the big bang theory innan jobbet kallar igen. (ja, jag sa att jag kunde jobba idag också.. men förhoppningsvis får jag vara ledig på fredag då istället..)

let's svull!

det här ska vi göra ikväll, tillsammans med några filmer;


friday night live.

You see my problem is this, I'm dreaming away. Wishing that heroes they truly exist. I cry, watching the days. Can't you see I'm a fool in so many ways? But to lose all my senses, that is just so typically me. ♥

Fetångest. Jag vill inte jobba. Jag vill inte vara i sverige. Varför är JenniferRobin Hood & James Dean när vi inte är det? Vad jag vill ha, är däremot en Ben & Jerry's. Jag och rebos tänkte ändra våran tjockiskväll till ikväll, men vi kom på det försent och sista bussen till affären hade redan gått, och vi orkade inte gå i kylan. Så det får helt enkelt vänta tills imorn.

friday im IN LOVE.

nästan iaf. jag min dumma fan har ju gått med på att jobba imorgon också. jag blir så less på mig själv. när ska jag lära mig att säga nej? får bli en annan gång tydligen. tjänar visserligen en hyra imorgon, men det vore fan skönt att sova ut också. blää. är iaf ledig onsdag, torsdag, lördag och söndag nästa vecka.

nu sitter jag här med en kopp (eller ja, ett glas) vaniljte och önskade innerligt att jag hade några av dom där chokladkulorna som rebos tvingade i mig igår.. ;)

nuså.

nu har jag äntligen fått fingrarna ur arslet och duschat. och klockan är snart 12. tummen upp för mig.


22.01

planen var såhär; handla, laga mat, duscha, sova vid 10 så jag orkar upp imorgon. nu är klockan 10, och jag har varken duschat eller planer på att sova. well, what to do?

jag har fuskat med choklad idag. dock var det inte mitt fel. rebos tvingade mig. det var nästan så hon höll en pistol mot huvudet om jag inte tuggade i mig den. så, det var lika bra att göra det. ;)

turkiska armén.

efter det som hände murat så får jag världens panikkänsla när folk jag känner ska in dit. och nu är det värre än värst. ibo ska åka in. fitta. pratade med honom igår på msn och fick se hur han såg ut efter hårklippningen. han skrev att han kommer till alanya i sommar på sin permission, att vi skulle ses då och så gjorde han ett hjärta. sötaste ibo. som jag kommer sakna honom där nere..


oh, happy day.

när jag vaknade imorse var det första jag gjorde var att kolla min mail. skickade iväg ett mail igår kväll och nu väntade jag på svar. och ja. det hade kommit ett. SÅ PÅ ONSDAG ÄR DET INTERVJU. iiih. jag är pepp. riktigt jävla pepp. det får gärna bli onsdag idag. :)

nyss ätit mat. tonfisk, ägg, tomat och keso. jag har fått nojja på keso. jag som aldrig tyckt om det förut. men det är ju fan skitgott. jag & rebos har ätit det i flera dagar, och varit riktigt nyttiga. (förutom våra små felsteg på jobben..) men på lördagkväll har vi bestämt oss för en tjockisdag. godis och ben & jerry's med x antal filmer..




turkisk vaggvisa

sisko patates, yarim kilo domates. sisko patata, yarim kilo salata. SHALALALALALA. jag har fått den på hjärnan. inte ok. rebos kompis ville dock inte jag skulle sjunga den som godnatt visa för honom, han trodde jag menade att han var sisko och sa att jag pratade för mycket..

13e jan - 10

har inte varit sådär väldans aktiv dom senaste dagarna. har jobbat väldans mycket och snytit mig och frusit destå mer. från nästa vecka är det dock lite lugnare med jobbandet.

dagarna i alanya. ja, dom var bäst. helt underbara. obeskrivliga. hade mina tjejer med mig 24/7 och träffade på en hel del roliga människor. höll på att bli utkastade från hotellet efter 2 dagar pga av för mycket "boom boom boom" som gubben så fint uttryckte sig. dock hade vi ju gått hemifrån vid 9-snåret båda dagarna.. men men. det löste sig och han vart glad igen när vi började äta där rätt ofta. kom dessutom hem väldigt sällan på nätterna efter jd stängde, så det hjälpte liite grann det med.

hängde med mr döner & hans vänner, bröder och kusin, the poinytoyl's gänget, mormorskoftan, mr hoot och massa andra. levde på menemen, sallad och ayran. jag skulle kunna döda för en ayran just nu. ett stort glas med massor med salt i. härjade loss som fan på robin hood & james dean med ca 2, 3, 4 shotsflaskor per kväll samt x antal vodkabull. spelade ölspelet hemma hos jennifer och söp ner både mr döner och marmariskusinen. åkte till terassen med mormorskoftan kl 7 på morgonen för att det var ingen som öppnade på hotellet så man kunde komma in, drev som aldrig förr med i can be your ayran, mr feb och boxern. bowlade i oba (bowling är iiiinte riktigt min grej då, men jävligt kul var det..) gjorde av med för mycket pengar, tappade bort alldeles för mycket saker och är lite blå här och var. hade all aggro där på vissa turkar.

världens bästa semester. och snart blir det en till. ♥ hur snart återstår dock att se..







                                                     



                                                    


                                                    

                                                    

                                                    





back home.

känslan går inte riktigt att beskriva. det är ångest. panikattacker och jag vill bara skrika så högt jag bara kan. varje lite gen i min kropp säger åt mig att dra. så imorgon, då blir det andra bullar.




sista kvallen..

ont i magen, vill inte hem. ♥

update.

jag vill aldrig aka hem. jag kan knappt sluta le. jag ar hemma och jag har det sa javla bra. varldens finaste tjejer och en poinytoyflock (som pem och tine ar ute och vallar nu vid auditorium..) lördag ikvall. james dean och robin hood med nagra helrör. i love it.