27e januari 2012

Nu sitter jag på Arlanda. Hannes plan landar om 5 minuter!! Iih! Håret är avklippt 12 cm ungefär, och färgat. Vars inte så mörkt som jag hade tänkt, men jag är nöjd i vilket fall. Var längesen mitt hår var i sånt här bra skick! Jag försökte få Marlene att haka på mig till Turreland så hon kan ta hand om mitt hår. Gick väl inte som planerat.. ;) Men men. Nu ska jag röra mig mot Ankommande och titta efter ett välkänt, vackert ansikte!


26e januari 2012.

Torsdag. Ledig torsdag dessutom. Plus ledig fredag, lördag & söndag. Riktigt nice, om jag får säga det själv! Idag har jag degat framför datorn, städat upp bland mina resväskor och renbäddat. Sorterat tvätt som gladeligen kommer få möta tvättmaskinen ikväll. Snart ska jag, rebecca och melvin röra oss mot kista. Shopping står på schemat! Jag hade tänkt att jag skulle klara mig med mina converse fram tills dess att jag far i och med att det inte vars speciellt kallt, men nu är det massa snö och minusgrader, så lika bra att inse fakta och köpa mig ett par. Är ingen direkt hit att vara som bambi på hal is, och få sönderfrusna fötter som smärtar var dag.. Sen efter det ska jag hem till Marlene. Burret ska kapas! Riktigt skönt ska det bli, mitt hår är oerhört slitet. Sen ska det färgas imorgon kl 10. Jag är jättenervös. Har fått för mig att jag inte alls passar i mörkt hår, utan ska vara blond. Men vi får se imorgon helt enkelt. Det är ju faktiskt bara hår, så det går att ändra tillbaka om jag inte gillar det.! En plattång har jag beställt också, var dags för en ny och en som man kan göra lockar med. Hoppas den hinner komma imorgon!

Om 24 timmar och 32 minuter landar Hanne på arlanda. Jag skulle kunna skutta runt hela rummet av glädje! Mitt hjärta!


22a januari 2012

Söndag. Mysdag med Laura, Riikka, Marjut, Vaike och Tove stod på schemat. Mötte upp Tove strax före 9 imorses i slussen och gav oss därifrån ut till värtahamnen för att invänta tjejerna. När dom hade kommit så rullade vi in mot stan. Kollade runt lite i affärer, gick rundtur genom drottninggatan - gamla stan - slottsbacken. Åt lite mat, och skrattade destå mer. En riktigt riktigt bra dag. :) Så himla fina tjejor!

I fredags vars det lite andra planer, efter jobbet så drog jag mig hem och fixade mig lite fort, drack lite vin och sedan mötte jag upp Nathalie på Nivå 22. Drack lite shots och cider innan vi rullade vidare till Högbergs. Förtärde mer alkohol och fick även i oss whiskeyshots. Vem serverar sånt? Fyy. Vidare mot Entourage och sedan till något mer ställe, kan det hetat Grodan? Noll koll på den faktiskt. Ringde och väckte Hanne på vägen hem, haha. Hade tydligen en hel del att säga sådär 4 - 5 på morgonen. :) Drog mig upp vid 3 tiden dagen efter, trött tjej. Kollade på Vampire Diaries och slockade igen. Vaknade sedan vid 7 - tiden då jag gick en sväng till ica och handlade. Gjorde lite mat och fortsatte kvällen framför tvserier. Så mycket mer spännande än så vars inte min lördag.

Imorgon är det måndag. Igen. Stängning nu i 3 dagar framöver, sen ledig i 4 dagar. Sweet. Får se om jag ska fara och hälsa på mamma på torsdag. Sen kommer ju hanne på fredag! :D Bästan!! Jag längtar så jag skulle kunna gå sönder. Fixa håret står även på schemat, om Marlene har tid. Har ju vars sugen på att klippa av mig håret nu, och jag hade bestämt mig för det. Men nu är jag lite inne på en lite längre page, och göra en mörkade dip dye som på bilden nedan. Galet snyggt, right?


20e januari 2012


19e januari 2012

Mötte upp Gabriella och Tove vid centralen kl 10. Knatade iväg till skatteverket för hämtning av personbevis, vidare till Å City för fototagning och uppmötande av Sabina, till Deturkontoret för att få papper utskriva och uppmötande av Jennifer. Passade även på att ta nya sommarkatalogen med oss när vi knatade där ifrån. Hoppade på bussen och sedan mot Ambassaden. Fyllde i papper, väntade lite, lämnade papper och pass, väntade lite till, lämnade pengar och sedan var det klart. Hoppade på bussen igen och for till Mongolian barbeque för lunch. Åt så vi nästan gick sönder.. Men god mat var det! Svängde in en sväng på John Chris efteråt och drack en kopp rabarbergräddte innan jag gick mot centralen och mötte mamma, Frida och Elliot. Myste lite grann innan jag följde med mamma och Elliot till tåget som skulle ta dom hem till Avesta. Mötte sedan återigen upp Sabina, tog oss till Chill på medis för lite after work. Två cider och en väldans massa prat senare skiljdes vi åt och jag for hem. Fram tills idag har jag faktiskt varit väldigt nöjd med att vara här i Sverige. En period funderade jag faktiskt på om jag ens skulle fara ner igen. Men nu, nu skulle jag lätt kunna packa väskan och fara imorgon.. Alanyakänslan känns i hela kroppen. 43 dagar kvar.!

Imorgon är det fredag. After wirk med Relinn. Bästa! Ev. kommer Elisabeth också och joinar oss. :) Och sen är det lördag. Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska göra då, men det blir nog lite bus iaf!

Nej, sömnläge nästa!


18e januari 2012 - part ll

Jag sa till min chef igår att jag skulle bara kvar en vecka till i sverige, så behövde han mig så kunde jag jobba. Sagt och gjort så vars jag inskriven på schemat. :) Så skulle jag höra av mig när jag var på g hem igen i höst, så skulle vi se om det fanns något för mig. Har jag världens bästa chef, eller har jag? :) Friskvårdskuponger fick jag också, lite massage kanske skulle vara på sin plats?


18e januari 2012

18e. Och jag förundras återigen hur fort tiden går. Imorgon är det ambassaden, på fredag är det after work med Relinn. På lördag, ja. Lite delade tankar om lördag. Hade vars skönt att bara vara hemma, men det är lite övertalningsplaner på gång från olika sidor. Jobbet, nathalie och elina. Så får se vad jag bestämmer mig för. Vore som sagt skönt att vara hemma också.. Sen på söndag kommer tjejerna med båten 9:30 så blir till att gå upp tidigt. Sen är det måndag igen och återigen jobb. Tiden flyger verkligen!


15e januari 2012

Jag befinner mig just nu i en skinnfåtölj i Rinkeby. Hos min turkfamilj. Tittar på När lammen tystnar och dricker vaniljte. Jag älskar Anthony Hopkins, en av världens bästa skådespelare. Den här rollen är bland dom bästa han gjort! Ikväll har det blivit en hel del prat om Alanya, Istanbul och Marmaris. Om människor från det förflutna som fastnat kvar i tonåren, fast dom försvann åldersmässigt därifrån för längesen. Om människor som tar all skit som finns att ta, och lite till, endast för att få en gnutta uppmärksamhet. Att få skit är väl bättre än att inte få något alls.? Eller? Vissa verkar ju tycka det i vart fall. Det fick mig och Didem att inse hur jävla bra vi har det enda. Hur bra uppväxt vi haft. Hur bra mammor vi har som lärt oss all moral och kunskap. Puss på våra mammor!

Idag bokade även Hanne flygbiljett hit. 27e januari kl 15;00 landar mitt hjärta på Arlanda. Kramkalas? Jo, tack. Living young and wild and free får förklara fredagskvällens fortsättning. Och så även lördagens. Vi ger oss ut på Östersjön och härjar loss. Jag jobbar ju såklart den helgen jag och Emelie skulle på kryssning så jag drar med Hanne istället. Cant wait!


13e januari 2012

Solen försvann rätt fort efter att jag stämplat in och byttes ut mot snöstorm. Inte ok! I december får det vara snö, sen räcker det. Och eftersom det inte behagade att komma då, så behöver det inte komma nu heller..

Idag är det 50 dagar kvar till Turkiet. Och just en sån här dag längtar jag väldigt mycket! Som jag skrev förut så blir det till att besöka Turkiska Ambassaden på torsdag. Sabina, Jennifer, Becelli, Gabriella och Tove tar sig till hufvudstaden och så tar vi sällskap. Från 1a februari är det nya visumregler som gäller också, men det verkar bara vara för dom som inte har den blå boken så vi behöver nog inte oroa oss. :)

Sen på söndag nästa vecka så intar även mina finska deturare stockholm. Klockan 9;30 är dom i Slussen, och då ska det mysas heeeela dagen! :)


13e januari 2012

Fredagen den 13e. Jag är på väg på jobb. 10.30 - 19.15. Jag längtar hem redan nu. Mitt bröst är tungt och det är jobbigt att andas. Plus huvudvärk. Men, solen lyser iaf och det är skönt. Jag försöker suga åt mig så mycket solsken som möjligt, önskar ju dock att det kunde sluta blåsa. Förbättring sen gårdagens snö/regnstorm är ju milt sagt. Och det är ju faktiskt fredag, och jag är, efter idag, ledig tills tisdag.


11e januari 2012 - part lll

Funderar på att skala av håret igen.. Vore rätt skönt!


11e januari 2012 - part II

Igår kväll ringde det från +38 två gånger på viber. Ukraina. Mottagingen var väldigt kass, så hörde inte ett jota. Krävs ju dock inget geni för att förstå vem det var. Provade ringa upp idag, men då kom roboten och pratade på ukrainska. Så får väl se om Herr X ringer upp igen då..

11e januari 2012

Imorses vaknade jag till ett mail av min chef på Detur. Min biljett har blitt ombokad och jag far nu den 3e mars istället. Så nu känner jag mig inte lika stressad. En hel vecka hinner man göra mycket på. Dessutom är det fler guider som far ner då, så jag får sällskap. Väldans bra. :) Nya papper till ambassaden har kommit också, så ska ta och skriva ut dom. Vore bra om jag kunde ta mig till skatteverket också och få ut personbevis därifrån.. Nästa torsdag ska vi nämligen kila till turkiska ambassaden och greja med arbetstillståndet. Kan vara bra att ha alla papper klara då så det är bara att lämna in.


10e januari 2012

Snart har halva januari gått. Jag vet inte riktigt vars tiden tar vägen. Hinner inte riktigt med känner jag.. Cirkus 6 veckor kvar tills det är dags att packa väskan och fara nedåt igen. Lämna Sverige för x antal månader. Det känns konstigt, jag kom väl nyss hem? Jag har en del jag skulle vilja hinna med innan. Människor jag vill träffa innan. Dumt nog så bor alla dom människorna på olika platser i Sverige, Norge och England. Så frågan är hur man ska hinna med allt. Med tanke på att ekonomin inte är den bästa fram tills 25e den här månaden, så känns det lite panikartat. Men det blir nog bra tillslut ändå. En kryssning är iaf bokad, 4e februari är det dags att hoppa på Cinderella och göra Östersjön. Har vars på en kryssning sen jag fyllde 18, och då fick jag 40 graders feber och stupade i säng vid 10. Så jag är rätt så taggad för den här.! :)


5e januari 2012

Inventering igår. Jobb 9:00 - 01:10. Kom hem strax efter halv 2. Tack och lov att jag fick skjuts ända fram till dörren. Klockan ringde 5 imorse. Känner ni tröttheten? Ryggvärken och utmattningen i kroppen? Sitter på tunnelbanan nu och försöker hålla mig vaken. På med Eminem i lurarna så man förhoppningsvis piggnar till. Slutar klockan 4, och ikväll blir det då tidig kväll..


2a januari 2012

Idag har jag jobbat stängning, så jag kom hem för knappt en timme sen. Och imorgon jobbar jag morgon, så klockan ringer 05:00. Lite jobbigt när man har stängning och sedan morgon, man hinner knappt hem innan man måste stupa i säng. Nu kikar jag på ett avsnitt på Ghost Whisperer och väntar på att potatisen ska bli kall så jag kan steka på den, lite korv och ägg till matlåda. Sen ska jag sova! Ny dag imorgon, och jag längtar till fredag. Hem till mamma och kramas hela helgen, plus att vampire diaries äntligen kör igång igen efter uppehållet!


Hanne & jag.








1a januari 2012

Nu sitter jag på Centralen i Linköping. Tåget hem går 18.44. Hoppas på lite folk så jag kan sitta ner..

När Emelie slutade jobbet kl 23 igår så hade jag dukat upp lite ost och kex, tagit fram en varsin rabarbercider och tänt ljus. Smaskade i oss en del innan klockan började närma sig tolvslaget och vi tog skumpan i handen och begav oss ut på torget. Möttes av hela ryssland, och kände att nu går vi vidare. Rörde oss upp mot kyrkan där det var en hel drös med människor. Kyrkklockorna ringde och vi skålade in det nya året. Såg lite fyrverkerier och gick sedan tillbaka till hotellet. Emelie skulle upp och jobba igen kl 7 imorses så vars en tidig kväll. Själv tog jag lång sovmorgon och masade mig sedan ner till frukostbuffen. Alltså, hotellfrukost. Yum! Åt alldeles för mycket pannkakor och melon, så nästan rullade därifrån. Ner på rummet igen och hade ett 2timmars samtal med min fina Hanne. Har gått alldeles för länge sedan vi pratade, så var riktigt skönt att höra hennes ljuva stämma igen. En hel del minnen, skratt och planeringar senare så sa vi hej då, och jag packade ihop väskan och for ner till Emelie som slutat jobbet. Gick in på ett cafe och där hängde vi några timmar innan hon släppte av mig här. Ett riktigt bra slut på ett underbart år, och en ännu bättre start på ett nytt spännande år! Nu är det dags att knata ut till spåret, hörs när jag är i hufuvdstaden igen!