last day of the year.

Gott nytt år. Happy new year. Yeni yiliniz kutlu olsun. ♥


nej men hej.

klockan är efter 5 och jag har inte lagt mig för att sova än. jag & mamma har legat i sängen med dilldipp & äppelbåtar och tittat på desperate housewives tills för ungefär 1 - 1½ timme sedan när hon gav upp och ville sova. jag stängde av datorn och la mig jag också. men efter några minuter slog jag på den igen. så, nu ligger jag här med några skumtomtar och ett glas jordgubbssaft. funderar på om jag ska titta på harry potter och halvblodsprisen och förfriska mitt minne om hur den slutade. jag & marina ska gå och titta på den senaste filmen om några dagar när den återigen visas på avestas bioduk. planen var att se den i alanya med tess, tills vi läste att den var dubbad. (såklart, det kunde man ju räknat ut med smalbenet..) och att höra finaste harry prata turkiska i en annan stämma var verkligen off the wall. så, nu får jag kort och gott vänta några dagar in i det nya året.

tjugohundratio.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Säkerligen. Dock inget apstort som jag kommer på nu mer än att jag var utomlands 9 av 12 månader.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
-
Kör inte med några nyårslöften.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Japps, Marina.!

4. Dog någon som stod dig nära?

- Nej.

5. Vilka länder besökte du?

- Turkiet, Norge, Danmark & Sverige.

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
- En fast punkt.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

- Är inte så bra på datum i ärlighetens namn, så inte så många.

8. Vad var din största framgång 2010?
- Framgång och framgång, är väl mer att jag har lärt mig att stå på mig lite mer. Att alla människor inte vill en väl, utan det finns många dåliga personer.

9. Största misstaget?
- Att jag lät fel människor komma mellan en väldigt viktig vänskap. Lyssnade på alldeles för mycket skit, och tyvärr tog åt mig av det.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

- Yes, är inne på min 14e månad som sjuk nu. Ont krut förgås tydligen inte så lätt.

11. Bästa köpet?

- Resorna.

12. Vad spenderade du mest pengar på?

- The doors, James Dean & Picasso. ;) Nej, men min säsong i Alanya kort och gott.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
 
- En hel del. Mina nära och kära till en början. Upptäcktsfärden i Turkiet. Sen väldigt många nya människor som jag lärt känna.
  
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
- Väldigt många, b.la. Shakira - Gypsy & Lady GaGa - Alejandro.

15. Är du gladare eller ledsnare nu jämfört med tidigare i år?
- Oj, apsvårt det där. Både och. Jag är tillfredsställd på ett helt annat sätt efter det här året än vad jag var förra.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
- Försökt mer. På alla sätt och vis.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
- Lyssnat på fel människor.

18. Hur tillbringar du Nyår? 
- Hemma på köpmangatan med la familia.

19. Blev du kär i år?
- Njae. Kär är ett starkt ord, och det kanske jag inte skulle använda men.. det finns någon som krypit tillbaka in i tankarna..

20. Favoritprogram på TV?
- Tittar inte på tv.

21. Bästa boken du läste i år?
- Har nog inte läst någon bok iår..

22. Största musikaliska upptäckten?
- maNga.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

- Önskade mig inget.

25. Något du önskade dig men inte fick?

- Nope.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
- Middag på picasso och sedan vidare och skakade rumpan på James Dean.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Det där jobbet jag velat ha så länge..

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

- Oj. Hm, blandat är nog bäst svar. Och en hel del svart.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
- Ian Somerhalder.

30. Vem saknade du?

- Familjen och vänner.

31. De bästa nya människorna du träffade?
- Alanyatjejerna.

32.
Hur ser det ny året ut?
- Just nu ser jag bara intervjun 24e januari. Sen får vi se hur det ser ut efter det.


idag är det 13 dagar tills depature. inte min depature dock, utan emelies. det är helt sjukt. inte ens två veckor kvar och sen ska min pem vara på andra sidan jorden och det är meningen att jag ska klara mig utan henne så länge? 5 månader. 21½ veckor. 151 dagar. 3,624 timmar. 217,440 minuter. 13,046,400 sekunder. jag skulle kunna börja gråta här och nu. men jag ska försöka låta bli. jag är glad för hennes skull och det här kommer vara bland det bästa hon någonsin gjort. det kommer gå fort. det bara måste gå fort..

                                                                                   fänpem. alltid vi.


all aggro.

bloggfan gör återigen inte som jag vill. och inte kan jag hitta felet heller.. suck. jag får fortsätta fiffla lite senare ikväll, nu ska jag dra på mig en massa tjocka vinterkläder och masa mig hem till marina.

bloggfan.

jag har legat och knepat och knåpat lite med bloggen, men det vill sig inte riktigt som jag vill. så nu ger jag upp. nya tag imorgon. jag har iaf ändrat lite på headern, fixat om i arkivet så månaderna står i en annan form och på turkiska, lagt till en liten gubbe i kommentarfältet och flyttat meny'n  från höger till vänster. god natt.

headache.

huvudvärk med migränkänningar. idag igen. superbra. jag skulle ha varit med marina idag, men icket. får köra med nytt försök imorgon igen. sen ska jag faktiskt gå och sola. jag är blek som ett spöke and it aint pretty. kanske lite färg på kroppen kan må mig på lite bättre humör.

nu kryper jag ner under täcket med mina skumtomtar och betar av lite supernaturalavsnitt.

Easy come easy go that's just how you live, oh take take take it all but you never give. Should've known you was trouble from the first kiss..

I need some time of from that emotion.

tankarna snurrar åt höger, vänster, framåt, bakåt, upp, ner. överallt och ingenstans helt enkelt. känslorna med för den delen. hur ska jag överleva i ett land jag inte trivs i och i vilken stad kommer jag minst vantrivas i? vilket jobb ska jag ha för att jag ska känna mig motiverad överhuvudtaget till att gå ur sängen varje morgon? och alla andra känslor som inte har med framtiden att göra, vad gör man av dom? dom som är mest jobbiga. tydligen ska man lägga dom i en burk och dra åt locket fick jag höra av en av mina fina, men när det med jämna mellanrum kommer en röst som gör lufthål i locket? vad gör man då? någon som vet? hojta isåfall, skulle vara bra att veta..

idag är det tisdag. jag har varit i avestasex dagar. det känns som en evighet. men redan efter två dagar sa jag & min syster återigen upp kontakten. och hur tragiskt det än är att jag säger det, så tycker jag det är skönt. man ska inte umgås med människor som tar energi och glädje av en. jag har mina bröder, min mamma & hubbe. jag har två (snart tre..) helt underbara syskonbarn. och jag har en hel del andra vackra människor i min närhet, som jag är oerhört glad över. även om jag inte säger det tillräckligt ofta.

önskar bara att jag kunde vara nöjd någon gång. nöjd och tillfredsställd med livet. jag har aldrig någonsin förstått mig på människor som säger att dom är nöjda med tillvaron, att dom inte vill något ha något mer. hur kan man vara det? varför kryper det inte i varenda liten centimeter i deras kroppar, så som det gör i min? jag har alltid tyckt att sånna människor är konstiga, att dom är tråkiga som bara den och att dom till större delen ljuger. ljuger för sig själva. för man kan inte vara nöjd till 110% med livet. eller är det bara jag som inte kan det? vill man inte alltid ha mer, ha det bättre och göra något värdigt så när man sitter där på hemmet när man är 80+ och kan sitta rak i ryggen och säga; jag gjorde allt jag ville göra, jag ångrar ingenting. eller är det återigen bara jag.?

Hold my hand..

WE LOVE YOU MICHAEL. ♥


det är ju tur att man är vältränad.

eller inte. efter min & fanny's entimmes promenad/snöpulsning inatt så är det lite pain i kroppen idag. hua. gillart inte. huvudet är också lite på sne, jag håller tummar och tår för att det inte ska bryta ut i migrän.

dags att göra sig lite snugg och rulla avesta centrum med fröken fanny. hööörs.

And I know all the games you play, because I play them too.

Inte varit sådär överdrivet aktiv här på bloggen under helgen direkt. Ingen speciell anledning finns det heller, med tanke på att jag inte gjort ett jota. Jag har inte ens varit utanför dörren, förräns idag. Då körde jag runt mamma till lite olika affärer, hjälpte henne att handla och ja, inte så mycket mer. Men åh så nice det var att köra bil. Älskart!

Fick ett intressant mail idag. Eller intressant, det gjorde mig mer hypernervös än något annat. Jag är kallad till gruppintervju i stockholm den 24e januari klockan 10. gruppintervju. SAY WHAAT?! hur fan går en sån till? mitt hjärta slog volter tio gånger om, grupper är inte min sak. men jag får tuffa till mig, så är det bara. jag SKA ha det här jobbet. annars kommer jag lägga mig utanför kontoret och gråta. och eftersom det är en måndag, så tänkte jag dra ner redan på fredagen/lördagen och hälsa på lite folk. är inte så ofta jag är i stockholm nu förtiden, så lika bra att passa på. :)


tomten är far till alla barnen.

finns det någon bättre film? helt jävla underbar. jag älskar den. har sett den x antal gånger, men kan se den lika många gånger igen. peter haber i mitt hjärta!

julafton börjar lida mot sitt slut och snart är det juldagen. har iaf haft myspys idag även om mamma inte varit så delaktig. god mat i alldeles för stora mängder, ris a la malta & saffranskaka till efterrätt och lite godis ituggat lite då och då. men är så det ska vara på jul antar jag. :) tomten kom också, eller ja, min lillebror skuttade i tomtedräkten och agerade tomtenisse för elliot. dock så gav elliot alla paketen till tomten istället för att ta dom själv. haha mosters sötnos.

nu ska jag iaf krypa ner och titta lite på men in black, ha en fortsatt trevlig kväll. puss.

Julafton.

Mamma vaknade upp med magsjuk. Toppen. Superkul. Så jag hoppade in i köket och började göra klart att för julbordet istället för henne. Nu är allt klart, förutom en sak. Vi har glömt att hämta äppelmosen hos Hubbe. KATASTROF! Går ju inte att äta julskinka utan det heller.! Så håller på att värma upp bilen nu så jag kan fara och hämta det.. Sen är det foods. Jag är hur hungrig som helst..                                  God jul. Merry christmas. Mutlu noeller. ♥We are all in the gutter..

but some of us is looking at the stars..


har haft det supermysigt idag hemma hos bror. alva har blivit så stor, och pratar hur mycket som helst. knappt tyst en sekund. men det är kul, hon är så söt när hon pratar. stimmade och stoade hur mycket som helst, en massa lekar, dans och sen lussebullsbak. nu är jag rätt så trött, och tänkte jag skulle ta mig och glo på ett eller två avsnitt av desperate housewives innan jag lägger mig.. har två saffranskakor som står i ugnen för tillfället, kan vara bra att hålla sig vaken tills dom är klara. det luktar hur gott som helst här hemma nu, jag älskar verkligen saffran.

klockan är precis efter tolvslaget, och det är officellt julafton. GOD JUL.

23e december 2010

nu har jag ätit frukost. fil, hemmagjord jordgubbssylt, polarbröd med leverpastej och smörgåsgurka samt ett glas färspressad apelsinjuice. yummie. ringde till 3 och sa upp mitt abonnemang, så i mars är det bitti och jag har en räkning mindre. sen har jag bara två saker kvar att fixa, skatteverket och facket. men det får vänta tills nästa vecka. :)

dags att hoppa in i duschan och göra sig lite snygg, ska på julbak hos bror kl 3.


hej mitt vinterland, nu är jag här.

kl 11 idag rullade vi in på landningsbanan på arlanda. flygvärdinnan hälsar oss välkomna och berättar att det är -22 grader ute. minus 22 grader. det var som så att jag ville gömma mig bakom alla malmömänniskor som satt kvar på planet för att fara till antalya. tog tåget hem, och bror kom och hämtade på stationen. jag trodde seriöst att mitt ansikte skulle frysa fast av kylan. usch. nu sitter jag iaf i köket hemma hos mamma i värmen. inga som helst planer på att visa mig utanför dörren har jag heller förräns imorgon då jag ska hem till storebrorjulbak, glögg & en väldans massa bus med världens finaste lilla brorsdotter.

jag har även hunnit med att kontakta adressändring, tidigare när jag var i alanya gick det inte att göra något över telefonen, men så fort jag kom hem så var det inga som helst problem. det är lite skumt. men men. ett nytt ica-kort är också på väg. kanske lika bra att inskaffa mig ett nytt swedbank också när jag ändå är igång. korten vill ju inte riktigt som jag vill.

nu ska jag iaf ställa mig och rulla köttbullar tills mamma och resten av familjen kommer hem. sen ska jag ta en lång varm dusch med en riktigt bra jävla stråle, dra på mig min rosa sparkdräkt och lägga mig under mammas duntäcke och titta på desperate housewives.

OCH förresten, finns det något bättre än det här? kärlek på högsta nivån och i maj maj MAJ, då är det premiär.! :D iiih. cant wait. ♥

-
You can guide an expedition, you are Jack Sparrow.
- There should be a captain in there somewhere..


nittonde.

och 4e advent. tiden har gått fort och på fredag är det julafton.. :)

imorse ringde klockan 9.30. jätteskoj. tess skulle upp och jobba, så det var minsann bara för mig att kliva upp också. hoppade på bussen och for hem, fixade och donade lite och tog med mig datorn till picasso. och här sitter jag och trökar. tess jobbar. vero jobbar. therese jobbar. berit jobbar. mette jobbar. ja, ni fattar? så då får man underhålla sig bäst man kan. vart v är, det vet jag inte riktigt. men tänkte jag skulle ringa vero och kolla om hon inte slutar snart..

kallt som fan är det. tjocktröja på tjocktröja och jacka. ändå väldans kallt. och inget varmvatten eller en fungerande ac hemma. kan ju knappast bli bättre? det ska iaf bli skönt att komma hem till, en riktig dusch och varma element hos mamma.

ikväll kommer jennifer tillbaka. hur bra som helst! då hinner vi kramas lite innan jag far hem igen. :)

förresten är det en liten roadtrip inplanerad i vår. en fotbollsresa till aydin med avslut i marmaris. jag, malin, tess & sophia. kan ju knappast bli bättre om vi 4 på turné.! taggad ab.

18e december.

idag är det 4 dagar kvar tills jag landar på svensk mark och paniken är ett faktum. visst, jag vill hem och kramas med min familj, men efter det, så är det inte så mycket mer. jag är inte gjord för sverige och jag trivs inte för 5 öre. men, jag är inte född med världens alla tillgångar till pengar så det är inte så mycket att göra, tyvärr.

anyhow, födelsedagen var kanon.! började med middag & tårta på picasso, många drinkar och ölspel senare trotsade vi regnet och drog james dean där det vart mer drinkar och jag fick en del servetter kastade över mig då och då. men det var skoj. vi avslutade kvällen på comca med en tomatsoppa. tror jag varit på comca en gång det här året, det är skandal. hängde ju där varje morgon förut..

igår var det fest hemma hos danska guiderna, mette & berit. 2 flaskor vin senare rullade vi ner till levent en stund, snackade lite skit och sedan drog vi till james dean. hur nice som helst, jag hade riktigt skoj. var tess sista lediga dag och min sista fredag, så vi kände att lite galejj var på sin plats.

annars har jag & tess betat av dom två första säsongerna av desparate housewives, och jag har inte tagit hem 3e. varför gjorde jag inte det för? det visade sig ju att d.h faktiskt var en riktigt bra serie. men får bli min nya hobby när jag kommer hem att se dom andra 5 säsongerna.

22.

grattis till mig själv på 22-årsdagen. :)

kärlek på repeat..


måndag kväll..

det var ingen vagel i mitt öga. det hela utvecklade sig med ett antal varfyllda blåsor längs med franskanten och att jag knappt kunde öppna ögat. jag såg ut som ett sönderslaget fyllo. mindre vackert. men nu är blåsorna borta, svullnaden nästan borta och jag kan se normalt. wiiihoo. imorgon bör jag vara så gott som ny.

och imorgon far tess till ett annat country. country = stad (turkengelska..). vem vet hur länge hon blir borta? jag hoppas på en till två dagar, men man vet aldrig. dock har hon fått stränga order om att vara tillbaka senast tisdag, eftersom jag fyller år på onsdag och hon ska vara med. därmed basta.!

burhan tjatar om att jag ska nämna honom här i bloggen, för han vill bli famous.. så here goes. på måndag är det lucia. och jag gör mina bästa försök till att få burhan att ta på sig lucialinnet och lussa för oss. det går framåt. jag mutade med att jag kunde baka. så har jag nämnt honom här också, han hoppar omkring här på picasso nu och skriker yeeeees och är riktigt happy. bra att något så litet kan göra någon glad. ;)

jag har hittat ett jobb i stockholm. funderar på att ringa dit imorgon och höra efter.. 75% vik. skulle inte sitta helt fel faktiskt..

dags att rulla hem snart, sätta på mig min rosa sparkdräkt och lägga mig under täcket och kika på desparate housewives. det är ju faktiskt en riktigt rolig serie..


lördag kvall..

jag vaknade imorse med vark i ögat. svullnad och en viss rodnad. kanonkul. verkligen. jag hatar att fa en vagel i ögat. far hoppas pa att det inte blir varre iaf..

igar traffade jag anna & çetin. jag fick igen mina turkiska böcker. bastan.! sa nu har jag börjat lasa för fullt. ;) jag och tess övade en del inatt innan vi la oss.. nangang ska man la fa hang pa det dar ocksa?

annars njuter jag av att man kan ga i tshirt pa dagarna och anda svettas, det ar början pa december och folk gar pa julbord hemma? strange. blir la en valdans nice chock nar man kliver av planet pa arlanda om nagra veckor..