All in all out.

Gud. Snälla, skjut mig. Jag är så sjukt förkyld att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Plus bakis. Men jag överlever!

Igår var det guidemiddag på damlatas, sen for vi vidare till cuba och james dean. Jävlar vilken kväll. Verkligen all in överallt. Hahah. Helrör, tequila, long island ice tea's och vin. Så det kan gå. Mesta var gratis, ändå lyckades jag göra av med massvis av pengar som jag egentligen inte har? Väldigt mysko det där.. Tess var ju inte direkt sämre hon heller. ;) Nu blir det iaf lugnt ett tag. Iaf tills måndag, då det är ett nytt dinnerparty.. ;)

Imorgon är det dags att hålla i första utflykten. Jag, ida, markus och angelika ska hålla Sapadere Canyon. Lite nervöst faktiskt. Men det ska bli riktigt kul. Hoppas på att jag inte är lika dyngförkyld imorgon bara.

Nej, hoppa in i duschan och göra sig lite snugg kanske.. Födelsedagsmiddag för finaste Ida vankas på picasso klockan 8. PUSSSSSS.

Måndag.

Fullt upp hela tiden känns det som.. Men det är nice! Nu har vi iaf flyttat, jag bor tillsammans med tess och ida med emma. :)

Igår natt var vi på flygplatsen, kom hem 6 imorse och sen upp halv 11 igen. Till kontoret och sedan på infomöte. Efter det for vi till alanyum, kollade läget där och sedan hängde vi runt i lite affärer på 25m gatan och avslutade med en chai tea lattestarbucks. Lovely life! Imorgon ska vi på hamam, och sen på kvällen är det guidemiddag. Markus fyller år imorgon och på onsdag fyller min Ida år, så det blir busigt imorgon då vi även är lediga på onsdag! Woop woop. :)

Ben rehber!

Hej alla.! Det var längesen jag skrev nu, anledningen är väl mest att jag varit upptagen en del, och så är min dator trasig så nu stal jag Ida's. I fredags gjorde vi ju provet på morgonen, sen var det invigning för nya kontoret klockan 3 och sen cabare och avslutning kl 8. Fullt upp hela dagen! Men allt gick bra, jag klarade guideskolan och skrev idag kontrakt tills 30e november. :) Fick uniform idag också, var en riktigt häftig känsla att ha på sig den. Efteråt vart det fest, alla vart väldigt runda under fötterna och jag körde en favorit i repris och söp bort min nya skinnjacka. Haha. Nu är det ju iaf jämt mellan mig och malin på den fronten.

Annars har vi varit på benefit hunt och hotelljakt, knatat hela alanya runt i 7 - 8 timmar i 2 dagar. Ont i fötterna kan jag lova. Första dagen var det dessutom dåligt väder, så var något blöt när vi kom tillbaka hem. Jag har även varit ute på äventyr med veronica, vi började med middag på marina och sedan en drink på the doors. Finaste finaste the doors. Kärlek på det stället alltså. Sen gick vi genom robin hood och sen en sväng vidare till james dean. Träffade några människor jag inte sett på länge som jag inte väntat mig att se.. Bestämde oss för att gå hem innan 2. När vi sen var på vägen hem kom en viss människa och frågade om vi ville ha skjuts hem. Det ville vi och sen ändrade vi oss och for upp till terassen istället. Kom hem strax efter 4. Gött mos! 

Har även varit på stranden med tjejerna, riktigt härligt var det men väldans kallt i vattnet.

En liten uppdatering, kommer ner sen. Nu ska jag kila upp och kolla på supernatural med ida. Imorgon blir det båttur i manavgat, på torsdag far vi till side, antalya och belek. och på fredag är det visum ska fixas. :)

PUSS PÅ ER!

Klöppning.

Idag har jag varit och klöppt mig. Så himla skönt att få bort allt det där slitna. Har inte klöppt mig sen december, så det behövdes. Luggen är tillbaka, och det är något kortare på längderna. Skulle vilja färga det också, men det går vänta ett tag till.. Nu är jag iaf snugg tills invigningsfesten och cabaren på fredag. Sen blir det utgång efteråt, vi har fri på lördag.! :)

Jag & Ida drog till Café Park en sväng efter jag var klar, strök under det viktigaste i guidemanualen och så ska vi läsa lite ikväll. Imorgon ska vi till Sapadere Canyon på utflykt. Asnice, tror det är riktigt fint där! Ska slänga upp lite bilder imorgon tror jag, glömde såklart min minneskortläsare upp på rummet och jag orkar inte fara upp..

Turkish kitchen.!

Jag sitter och skriver en uppsats om det turkiska köket. Ska hålla föredrag om det imorgon.. Skulle egentligen haft det tills torsdag, men eftersom vi ska på utflykt på torsdag så hinner inte alla ha det då. Så vi som inte ska till pamukkale imorgon får ha det då istället. :)

Idag presenterade vi våran barnklubb, gick igenom lite om vad som sker i helgen och sen for vi på shoppingtour. Killen i guldaffären lovade mig, ida, emma & angelica en present när vi träffade honom på välkomstmötet, så vi passade på att inkassera den nu. Jag tog ett par silverörhängen med stenar i. Mycket fina. :)

Cabare.

Nu har vi planerat cabaren. Det här kommer nog bli asbra! Kommer bli sjukt kul iaf, haha. Jag & Ida har världens roligaste roller! Men det får ni allt se någon annan gång, vill ju inte förstöra för dom som ska se på den och som läser min blogg. ;)

Nu ska jag nog gå och lägga mig, laddar för en ny skoldag imorgon! Natti.

Crocodile Kay.

Nu var det ett tag sedan jag skrev.. Vi var ju på turkish night i konakli, helt sjukt vad dom kunde dansa! Mycket trevligt var det. Sen har vi haft arrival och depature speach igår för hela klassen, idag hade vi välkomstmöte. Vi har även varit på transfer i fredags så vi sov kvar i Antalya. Hur soft som helst. Assköna sängar och riktiga täcken! Det är inte varje dag man får det inte, här får man bara dukar som Jocke säger. Vi har åkt på citytur och njutit av solen. Så sjukt gött. Vi har gjort en barnklubb som har Crocodile Kay som frontfigur. Jag älskart!

Nu ska vi snart förbereda vår cabare vi har på fredag. Kommer nog bli asnice! Jag slänger in lite bilder också. Min kamera fungerar nu, woohooo! Glad tjej.

                                                    Ida, Emma, Angelica & jag på terassen.



                                                                            jag på kontoret.


                                                                                 ida och jag.


                                                                                snö i denizli.


                                                                                pamukkale.


                                                                              schoolbreak.


                                                                                ida ve ben.


Pamukkale.

Det vart pamukkale. 03.45 ringde klockan, inte helt ok. Jag var så sjukt trött. Men vi kom iväg iaf. Efter Antalya började det snöa, och det vart bara mer och mer tills det var flera decimeter snö på marken och busschauffören fick sätta på snökedjor på däcken och köra i 20 km / h. Haha. Det var så frukantsvärt kallt i Denizli, så man kunde inte riktigt koncentrera sig på vad som sas. Inte gick det att anteckna heller, fingrarna gick inte att böja och papperen blev böta. Så det kan gå. Väldigt synd, jag gillar pamukkale, hierapolis och necropolis. Jättefint är det där, så jag ser fram emot nästa gång vi far dit!

Vi kom tillbaka till Alanya strax efter midnatt och jag & ida deckade av så fort vi kom hem. Var längesen jag var så trött.! Upp kl 8 och kila till skolan där vi gick igenom massa saker, hade säljövning osv. Vad nervös jag var! Men det gick bra, fick feedbacken att jag var glad, positiv och ett bra kroppsspråk men att jag pratade för fort. Vilket jag vet om, är inte första gången jag hör det. Men jag ska jobba på det, så blir det nog bra till slut. :)

Nu sitter vi på Kippis och skriver en liten uppsats. Sen om en timme ska vi tillbaka till kontoret och åka iväg med Jennifer på Turkish night i konakli. Det ska bli kul! Har varit där förut, men det var många år sen så..

Jag ska försöka med bilder nästa gång jag kommer åt internet, det strular så mycket på hotellet så det går inte att fixa. Men förhoppningsvis funkar det snart!

Puss då.!

Babsan och skattjakt.!

Nu sitter jag i lobbyn igen, det är världens okuligast väder utanför. Vi har fått gå på "skattjakt" idag, letat efter massa grejer och gått en väldans massa i regnet. Vi fick lov till att köpa paraply, regnet är inte nådigt här nere! Men till slut var vi klara och fick sluta för dagen. Väntar just nu på besked om vi ska fara till pamukkale inatt eller inte. Jag har ju redan varit där 2 gånger, så är inte så spec taggad på att se det kanske, men ska bli kul att observera tess.

Igår, när vi var och åt middag på picasso, så sitter ingen mindre än babsan där! Helt sjukt. Så han och hans kompis joinde oss på lite vin efter vi ätit klart. Så jävla kul människa han är alltså. Satt mest och skrattade åt honom. Helt underbar. Efter dom gått från picasso så for vi till levent en sväng, sjöng karaoke och hade det jättebra.

Det är så sjukt kul här så ni förstår inte. Hur gulliga människor som helst, spenderar en stor del av dagen bara att skratta. Trivs så oerhört bra. Bästa jag gjort, lätt.!


Schoooooool.!

Första dagen i skolan är avklarad. Mest teori, kontorrundtur och schemaupplägg. Vart apnervös när hon gick igenom schemat, det här kommer bli intressant! Men hur var det nu igen, TUFFA TILL DIG FANNY. Så det här ska nog bli så bra så. Vi alla drog till picasso på lunch, åt ceasarsallad. Och fan och hans moster vad god den var, mycket godare än förra året. Så det blir nog en till kvällsmat också. Jag, ida, emma och angelika ska knata dit snart.. Bara det slutar regna någon gång. Det öser ner! Inte ok. Vad hände med solen lixom? Jaja, man ska väl inte klaga, det är relativt varmt iaf.

Jag ska slänga in lite bilder imorgon el så, måste bara ta dom från Ida's telefon. Sen ska jag komma ihåg att fråga Teresia vart hon köpte sin universalladdare till hennes kamera så jag också kan ta bilder!

Live from Alanya

nu sitter jag här i lobbyn på kleopatra tower med ida. tänkte berätta lite om dom dagar som gått..

Jag hann med tåget i fredags, mötte upp ida på centralen och for hem till hennes syster på östermalm. dumpade väskorna och gick ner till kungshallarna och åt thai. köpte det sista på h&m och sen for vi tillbaka till ida's syster och däckade av i sängen. runt 6snåret drog vi oss upp, gjorde oss klara och for till elliz i bagarmossen där även nathalie och nadja gjorde oss sällskap. jag och ida fick en varsin hejdå present av elliz - en påse innehållande 2 st dippmix, 2 värmeljus, en resorb, en cvitaminbrus och en kondom. HAHAHA. så vi var redo både dagen före och efter. sötan! efter lite vin och så dror vi till ojojoj på söder, dit även sophia och eirin kom. hade hur kul som helst, verkligen världens bästa sista kväll i sverige. efter krogen stängde for vi hem till elliz igen, efterfestade lite grann och sen vid halv 6 tog vi taxi till östermalm, hämtade väskorna och kastade oss till centralen. for med arlanda express till arlanda, träffade upp dom andra guiderna och gav oss iväg. mina väskor landade på 33kg, så slapp övervikten! kom fram, fick stå en halvtimme i passkön, fick säkert så ännu längre och vänta på väskorna. ut till bussen där vi hade jennifer som guide och ankom till alanya vid 6 tiden på kvällen. fick ett eget rum på kleopatra tower, men ida sover hos mig endå. tråkigt att vara själv.. välkomst middag på facebook och sedan drog vi till levent en sväng, drack lite vin och rullade till robin hood. drack vodkabull, dansade, träffade massa roliga människor och ja, bara hade det så jävla bra. drog vidare till james dean för att hänga där en sväng också. gick tillbaka till levent efteråt och fick skjuts hem. deckade av rätt så fort i sängen..

idag gick vi till kontoret och kollade in det vid halv 12, sen drog vi med jennifer på lunch på picasso. tillbaka till kontoret efter det, vi skulle på välkomstmöte kl 2. efter mötet så drog vi tillbaka till kontoret, fick flygtider att lämna på ett hotell. jag och emma fick kleopatra, så knatade dit och fixade det.

nu sitter jag som sagt i lobbyn, ska möta tjejerna på picasso kl 8 för lite middag och catch up. imorgon är första riktiga skoldagen, kl 9 ska vi vara på plats. så sjukt spännande! alla verkar hur söta som helst, kommer bli asbra det här!

puss kram hela dan!

skjut mig!!

jag har knappt sovit något inatt, bara legat och vridit och vändt på mig. till slut tänkte jag att jag kan ju lika gärna gå upp, så jag slänger ett öga på mobilen klockan visar 07.35. SAY WHAAAAT? den skulle ringa 06.50. den är bra!! GAAAAAH. nu kastar jag i mig en macka och sen rullar jag till tåget. kommer förmodligen inte kunna blogga igen förrän jag är i alanya, men man vet aldrig. vi hörs! heippa!


Goodbye's.

Nu har jag sagt hej då till alva, fredrikmia. Sen vidare till madde och fanny. Det var jobbigt. Väldigt jobbigt. Men ska jag vara ärlig hade jag förväntat mig att det skulle vara mycket värre. Kanske att jag börjar bli van? Kanske att jag inte riktigt förstått att jag inte ska åka hem snart igen utan jag ska vara där tills november? Tror snarare på senare alternativet. Just nu känner jag faktiskt inget alls. Ska jag åka imorgon? Hm.. Det kanske slår mig avdankad på flyget. Tur jag har ida där som håller mig i handen.

Stressad ab.

Idag känns det som jag flaxat runt överallt. Bokhandeln, lunch med ullis, förbi josefine's jobb för att säga hej då, upp på öb, vidare till willys och nu sitter jag här. Ska slänga ner allt i resväskan och sen hem till brorsan. Efter det ska jag försöka hinna träffa marina och blixtsnabb. Plocka och färga ögonbrynen och fransarna skulle vara en idé, likaså att göra en ny fransk manikyr. Duscha, lägga fram kläder som jag ska åka i och äta mat.

Det är iallafall sol ute och det droppar från taken. Jag har haft solglasögon på mig när jag körde bil. Alltid ett plus.


Tvivel.

Du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet. Du lever för stunden, precis som jag. Det är nudlar och lånade pengar, du har grå efterslängar men lyckan i grunden, precis som jag. Vi är som personifierade nittiotal i ett virrvarr av chanser och val. Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer. Jag lever för kicken, precis som du. Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen. Jag har frihet i blicken, precis som du. Här står livet i farstun, så nära inpå. Men det är något som gnager ändå..

Det kallas tvivel, det där som stör. Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör. Och jag ser hur du tänker på nåt, hur du längtar dig bort som en fågel i bur. En obehaglig distans, en konstig känsla någonstans. Det känns tomt, eller hur?

Som ett kliande, svidande skavsår är den tomhet som kvarstår när du somnar om natten, precis som jag. Utan mening på jakt efter ruset, genom dunket och bruset. Du lever för skratten, precis som jag. Vi är som flugor i smöret på nån annans kalas, vi proppar i oss och vaknar som as. Här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor. Dom hjälper mot ledan, precis som du. Jag har tid, jag har lediga dagar där jag sitter och klagar och längtar till fredan, precis som du. Kan du höra hur det låter i ditt vilsna skratt? Kan du känna hur det gnager inatt? Det kallas tvivel. Här står livet i farstun, så nära inpå. Men det är något som gnager ändå..

Det kallas tvivel, det där som stör. Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör. Och jag ser hur du tänker på nåt, hur du längtar dig bort som en fågel i bur. En obehaglig distans, en konstig känsla någonstans. Det känns tomt, eller hur?

the day.

efter lunchen (som bestod av makaroner och falukorv, kärlek!) busade jag och alva. vi bakade gröna maränger och smaskade på dem tillsammans med vaniljglass och kolasås. vi hoppade jämfota runt hela lägenheten, gjorde en koja under deras rumsbord där vi gömde oss, klädde på fredrik ett huckle och mina smycken, ritade, kramades, skrattade. sen avslutade vi dagen ute i parken. kallt som fan hade det blitt, jag som tyckte det var relativt varmt tidigare idag. tji fick jag som hade tagit ut segern i förskott och drog på mig skinnjackan. efter jag gick hem har jag packat och donat, nu håller jag på och tvättar också. sen ska bara det rullas ihop och ner i väskan.

imorgon är det lunch med ullis kl 1. jag ska till bokhandeln och köpa pennor och andra skolsaker. sen vidare till willys och handla lite saker där. sen är det dags att säga hej då till brorsan, mia & alva. alva sa idag att hon blir ledsen när jag åker. men jag kommer ju tillbaka, så hon väntar på mig.

strul ab.

min blogg har strulat hela morgonen. inte ok. nu verkar den funka iaf. jag kom nyss hem från stan, var och träffade brasse en sväng. inte träffat henne på år och dagar känns det som. nu ska jag kila vidare hem till brorsan på lunch. inte varje dag han bjuder på det inte. ;) heippa!

MARS!

idag är det första mars. wohoo! jag har nyss kommit hem från brorsan. jag gick dit imorse och åt frukost med mia och alva, sen hängde jag kvar där till brorsan kom hem på lunch. sen körde han hem mig, alva skulle få några små kompisar på besök så då är nog bara jag i vägen. ;)

nej ska man ta och göra någon nytta kanske.. skriva inköpslista, tvätta, bära ut stora resväskan som jag skulle gjort igår, börja packa den lilla väskan.. fast vore ju rätt skönt att sova en sväng också när jag tänker efter..

                                                                                    vilostund i soffan. ♥