Present day.

Bakfylla. Strandhäng. Dubbelmadrass. Färsk apelsinjuice. Skrattanfall. Genomgång av gårdagen. Thaimat. Ahlgrens bilar. Tomten är far till alla barnen. Saltvatten kallsup. Semesterplanering. 90210.


The day before.

Partnermiddag. Födelsedagskalas. Tatli beyaz sarap. Vodkabull. Får rosor som man biter sönder. Shots. Shots. Shots. Dans. Skratt. Give me everything tonight. Ev. Underbara kollegor. Hollywood. Latino. Fixar ett förhållande till Malin. "Jag har aldrig". Terassen. Lek i lekpark. Rain over me. Champagne. Kärlek.
Faster's yngsta hjärta.


Feberdrömmar.

Något av det värsta med feber är att jag drömmer så sjukt konstiga drömmar. Drömmar som är så verkliga att jag tror att det händer på riktigt, och jag vet inte hur många gånger dom senaste dygnen jag vaknat av att jag gråter, skriker eller bara allmänt är helt förstörd och kallsvettig. Drömmar ska väl vara en bearbetning av ens inre tankar och funderingar som kroppen tar hand om när man sover? Då verkar det vara som att det finns en hel del bearbetning att göra, och jag kan ju inte påstå att dom val jag gjort dom senaste veckorna har hjälpt det på traven, kanske snarare tvärtom?

Jag vill ha Malin här. Jag behöver henne. Att vara såhär hooked som hon säger, är inte bra för någon. Och nej, det kan vara sant så som hon säger. Och att man inte vet vad man har förrän det är borta, det stämmer rätt bra det med..

Hem till sverige?

För en liten stund sedan fick jag ett sms från kontoret där dom vill att vi senast imorgon ska skriva upp hur länge vårat visum håller, så dom kan boka hemresebiljett till oss. Skulle ju ljuga om jag sa att det var ok. Genast fick jag en tung känsla i magen att säsongen faktiskt snart är slut. Idag är det exakt 2 månader tills vårat sista plan hem till sverige lyfter. Mycket möjligt att jag far hem tidigare än så också, om det blir som tänkt. Men paniken infinner sig, jag vill ju faktiskt egentligen inte hem till sverige. Det är här jag ska vara, i min och jennifer's lägenhet på damlatas. Jag avskyr vintern i sverige och älskar den här i turkiet. Och nu är det tänkt att jag ska fara hem till snödrivor och minusgrader.? Jag vet att det bara är några månader jag kommer att befinna mig i sverige, men just nu känns det som att jag kommer vara där i en evighet.
 
                                                                            Jag i Alanya, januari 2o1o.


Danza Kuduro

Dem spelar den låten på restaurangen utanför mitt fönster, vilka minnen! Gud, den låten alltså. Kärlek.

Halsfluss har jag lyckat dra på mig också. Så från igår kväll efter flygplatsen så har jag legat i min säng och tyckt synd om mig själv. Har väl lyckats sova 28 av 30 timmar också.. I sånna här lägen vill jag vara hemma hos mamma, så hon får ta hand om mig! Tur att Jennifer kommer hem om en stund med lite mat, måste försöka få mig något i samband med pencilinet, kräks bara upp tabletterna annars. :(

Nu ska jag återgå till att tycka synd om mig själv, glo lite på supernatural och vänta på jennifer.

23e september 2011.

Idag fyller min fina mamma år. Så nu ska jag gå och köpa ett telefonkort för att sedan ringa till henne. Min finaste mamma, idag är hon faktiskt extra saknad. Ibland är det allt för långt hem ändå..

Some people just need a high-five. In the face. With a chair..

...

There are things we dont want to happend, but have to accept.
Things we dont want to know, but have to learn.
And people we cant live without, but have to let go..


Let it rain over me..

Ryktet stämde, och det vars regn. Och en väldans massa av det också. Vaknade vid 5 tiden imorse av världens åskbrumlingar och blixtrar. Sen kom regnet. Och haglet. Äntligen, som jag väntat! Tack och lov så hann det bli uppehåll tills att jag hade hotellbesök och när jag klev av bussen här utanför så började regnet igen. Och så har det hållit i sig. Hur mysigt som helst, jag har legat i sängen och bara lyssnat på smattret mot rutan. Nu ska jag dock trotsa regnet och gå ut en sväng till migros. Kylskåpet börjar eka tomt, så kan behövas fyllas på lite grann. Magen kurrar också en del, tror minsann att schnitzel, ris och bearniesås står på menyn!

Burning deep inside my vains.

Ledig dag. Jag och Sabina stod i valet och kvalet igår om vi skulle vara hemma och köra på True Blood maraton eller om vi skulle köra pubcrawl. Det vars det sistnämnda.. Först hade vi partnermiddag på Ismail's och sedan for jag hem, gjorde mig iordning och sedan kom Sabina, Linnea, Matti, Carina och Cliff. Förkrökade lite här hemma innan vi for ner till Queens Garden, mötte upp C och C's mamma samt drack en rape me och fortsatte mot Casablanca. Och för första gången iår så var vi in på Havana också.! Jag är inget stort fan av Havana, dålig musik och konstigt folk. Men igår var det faktiskt riktigt bra, jag vars förvånad! Så dit blir det nog minsann att vi går fler gånger. Avslutade kvällen på The Doors, underbara underbara The Doors. En stor portion dans, väldigt många vodkabull och en hel del shots gjorde kvällen. Man har väl verkligen mått som man förtjänat idag, ha. Trodde jag skulle dö där ett tag, men sen kom Sabina hit och vi gjorde tacos och då vars det bättre. Tacos är bra skit! Har hunnit att se 3 True Blood avsnitt också, 4 avsnitt kvar och sedan är säsong 4 slut.. :( Vem sjutton kom på att sätta 12 avsnitt i en säsong?! Vill ju se meeeeeera!

Imorgon har jag hotellbesök mellan 9 - 11 och sedan partybåt pickup på kvällen. Helt ok dag. Sen är det fredag igen och åter dags för flygplats. 2 st depature och 4 st arrival..

Dags att krypa ner under täcket (eller ja, lakanet..), slå på Two and a half men och invänta morgondagen. Det ryktas om regn och nog kändes det allt lite så i luften idag. Wiiiie. Hoppas hoppas hoppas.!
Reseledare måste vara världens enklaste och framförallt roligaste arbete. Eller..?

Tänk att få ha betald semester. Och inte krävs det någon särskild utbildning. En reseledare behöver inte kunna så mycket.

Utom språk förstås. Några års universitetsstudier i ett par olika språk är naturligtvis en bra grund. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom sjukvård förstås. Det är verkligen inte dumt om reseledaren är sjuksköterska eller läkare. För att inte tala om mentalvårdare. Reseledaren måste kunna svara på vilka mediciner som hjälper mot solsting, värmeslag och förfrysningar. Diarréer och förstoppningar måste kunna lösas. Enklare typer av hjärtsvikt, nervproblem samt givetvis akut alkoholförgiftning. De mediciner och sjukdomar som reseledaren inte känner till, lär hon/han sig snart. Resenärerna är mycket generösa när det gäller att dela med sig av sina sjukdomar och mediciner. Samt sina släktingars. Och vännernas. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom juridik förstås. Vad får och framför allt vad får man inte göra i detta land? Vi skandinaver är vana att det alltid finns någon som talar om det för oss. Det skall reseledaren kunna. Får man smuggla äkta mattor, om man låtsas att man tror att de är oäkta? Får man gå nedför trappor utan att hålla i ledstången? Får man skratta utan hjälm och hur får man ut sitt ressällskap ur finkan? Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom historia förstås. Det är väl ändå skamligt att betala massor av pengar och inte få en guide som åtminstone har Alf Henrikssons kunskaper. Hade man velat läsa en massa själv, hade man inte valt en guidad busstur. Lite kan man väl ändå kräva. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom gedigen kunskap i matlagning och vin förstås. Några år i Grythyttan skadar inte. När man reser till en ny plats vill man naturligtvis veta allting om traktens restauranger, vad som serveras, hur det är tillagat och vilket vin som passar bäst till vilken sorts mat. Har inte reseledaren varit på alla restauranger? Märkligt. Vad gör de egentligen år efter år på samma resmål? Solar och badar mest förstås? Eller åker skidor. Nej, det är inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom psykologi förstås. De är alltid några resenärer som blir osams, drabbas av paranoia, västerprasslar eller försöker byta sin fru mot ett par kameler. Sådant leder ofta till psykodramer. Vem skall kunna lösa detta, om inte reseledaren. Att ha erfarenhet från dagis, mentalsjukhus och/eller socialarbete är inte dumt. Har man varit morsa eller farsa på stan, är det en fjäder i hatten. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom metrologi förstås. Hur blir vädret imorgon? Är det någon idé att åka med på bussturen eller passar det bättre att sola? Hur blir vädret i övermorgon och hur är vädret hemma? Regnar det i Avesta? Vet inte reseledaren det? Märkligt. Man har väl betalat för att få lite service. Nej, det är inte mycket en reseledare behöver kunna.

Utom lite administration förstås. Det handlar om enklare typer av kontorsarbete, som att ta hand om växling, deponering av pengar, ordna utflykter, bilhyror och vespor, arrangera välkomstmiddagar, barnpassning, kontakten med huvudkontoret i Sverige, skriva rapport och fixa rum, när det finns några.

Dessutom är det bra om reseledaren är utbildad musicalartist med författartalanger. Det gör det lättare att få jobb. Sjunga och dansa ska väl reseledaren ändå kunna. Man har ju inte rest på restplats. Lite show är det minsta man kan begära. Nej, det är verkligen inte mycket man behöver kunna för att ha betald semester. Det känns skönt att veta att reseledaren inte är överbetald. Ett par tusenlappar i månaden. Brutto. Det är helt OK. De får ju mat. Ibland får de till och med ett rum som de får behålla hela säsongen..


True blood lunchbreak!

Idag har jag haft hamam, och så skulle jag ha haft infomöte men var för lite gäster så jag behövde inte. Var in på kontoret en sväng och sedan tog jag med mig Sabina hem, gjorde lunch och satte oss i sängen och kikade lite på true blood. Alltså, jag dör. Ge mig Alexander. Mumma. 7 avsnitt kvar på säsongen, vi funderar på att köra en overnighter imorgon och se alla. Både jag & sabina är ledig på onsdag, så det skulle funka..

Jag har loggat in på min mail massor idag, väntar hysteriskt på ett mail. Skulle få besked i veckan, så med my luck får jag det väl på fredag eftermiddag..

På med ac;n, hälla upp ett glas aprikosjuice och slå på ett avsnitt av antm.! Heippa.!

                                                                                       Sabina och jag.! ♥


Och skalman, han är tlööööööött.!

Trött tjej ab. Sitter och väntar på att op ska hämta mig, ska nämligen skicka en buss med arlanda gäster till flygplatsen och sedan hämta upp lite östersundare och lämna dom på hotellen. Sen får jag fara hem och sova. :) Göttans. Ikväll vad jag med C och C's mamma och åt mat på picasso, helt sjukt hur man kan träffa en person man inte träffat på ett år och ändå är det detsamma när man ses, som om man sågs igår? Riktigt kul var det iaf, får se om vi hinner ses något idag också.

Nej, nu kommer bilen och hämtar mig. Heippa!


Centrum Luxury Apart.

Kom precis hem från guidehuset. Har varit hemma hos Bettina och smaskat tacos med henne, sabina och erja. Mätt tjej ab. Men gött var det. :) Idag har jag iaf varit på office, har väl inte hänt sådär överdrivet mycket saker men tiden gick bra fort iaf. Kanske inte när jag och riikka kopierade 1100 välkomstmaterial med både fram och baksida, ha. Kändes som vi satt där nere i en evighet.. Sen lunch på Picasso och tillbaka till office.

Imorgon är det fredag igen, och ny transferhelg startar. Jag har bara 2 st depature/arrival den här helgen, men helt ok faktiskt. Imorgon kommer borlänge och på söndag kommer luleå. Gilla borlänge alltså, hoppas det kommer något välbekant ansikte! :)

Och dessutom så kommer C och C's mamma imorgon, WOHOO. Verkligen hur nice som helst, inte setts på ett år så det ska bli riktigt sweet. :)

Nej, nu ska jag hänga lite tvätt och sedan glo på lite film. Natti!

Was she really here, or was it just a dream?

Malin har farit hem. 11 imorses gick hennes buss. Inte ok. Inte någonstans. Dom har 2 veckor har varit bland dom bästa på hela säsongen, och jag känner mig fullständigt halv nu när hon inte är här. Min andra halva, den finaste människan som finns.

Idag dog elen. Första tanken var strömavbrott. Men efter några timmar när den fortfarande inte kommit tillbaka så gick jag ner till elskåpet och ser att dom har varit här och stängt av våran el. Lyckat. Efter lite samtal, besök hos våran alltiallo-farbror och en bilfärd till Ptt så var det fixas. Dom som har bott här innan har inte betalat, och nu drog dom då elen för oss. Men nu är den tillbaka och tacka fan för det! Jag dog nästan utan ac;n. Tvättmaskinen kolade lite den med iförrgår, men nu ska pillade jag lite med en pincett och så gick den igång. Tvättat alla sängkläder och alla kläder, så väntar jag bara på att det ska torka så jag kan bädda. Har även storstädat rummet och möblerat om. Laga lite mat, diska och städa badrummet och sedan är jag nöjd för dagen. Ibland önskar jag att jag hade mer än en ledig dag i veckan, man hinner inte alls med allt som man vill..

Det har börjat planeras lite för vintern också, det är cirkus 2 månader kvar tills att sista flyget avgår från Antalyas flygplats och det har varit delade meningar på om jag ska fara med det hem, eller inte. Men idag fick jag ett bra besked (eller ja, själva slutgiltliga beskedet kommer nästa vecka men det lät väldigt bra än så länge..) så jag kommer säkerligen sitta på det planet hem.


Fiskbullar och en 5liters dunk med vatten.!

Imorgon har Malin varit här i en vecka, och som vanligt när vi är tillsammans här nere så hinner vi med mer galenskaper på den tiden än jag säkerligen gjort på hela säsongen. Men det är väl så det ska vara, men måste få härja runt lite ibland också. Vissa fall så kanske man skulle undvikit att härja med folk man jobbar med, men det gick väl inte så bra för någon utav oss. Oh well, shit happens.

Är hemma nu innan lite hotellbesök, har inga gäster på dom 2 första hotellen så jag kan vara hemma en sväng till. Sweet. Deckade av tidigare idag när jag kom hem, vars inte så många timmars sömn inatt inte så det kändes välbehövligt. Var på Cubana & Latino alldeles för länge och fick tuppjuck på Herr X så nu är han borttagen från både facebook och mobilen. Enough är enough.

Drog vi oss upp för en liten stund sedan, gjorde lite fiskbullar och nu sitter jag gär i skräddarställning och bör börja göra mig klar och byta om..

Nej men, nu ringde sopgubben's bff och erbjöd sig köra runt till hotellen. Ja tack!